2011-11-21

Tre böcker av Cilla Naumann
Jag har läst tre böcker av författaren Cilla Naumann: "Värsta brorsan", "Kulor i hjärtat" och den alldeles nya "62 dagar". Huvudpersonen i alla böckerna är Tom som bor i Stockholm.

Värsta brorsan

När Tom är elva år upptäcker han att hans bror växer ifrån honom. Tom får inte längre vara med de äldre killarna och snart kommer hans bror dessutom att ha en moped. Denna nya insikt vänder upp och ner på Toms liv och dessutom händer mycket inom honom själv. Jättebra berättat om en kille på väg mot tonåren!

Kulor i hjärtat

Tom går nu i högstadiet och i korta noveller berättas olika händelser med starka känslor inblandade t.ex. mörkerrädsla, den första kyssen, kompisens flytt. Känslorna som beskrivs kan nog många känna igen och det är mycket spänning i novellerna.

62 dagar

I den senaste boken får man följa Tom och hans familj en sommar på landet. Nu har även Tom moped och de är ett gäng som mekar och badar. Ett skämt från killarna leder till polisanmälan och sedan inträffar något hemskt som förändrar hela tillvaron... Tom vet inte vad han ska göra med alla tankar och känslor som kommer upp inom honom. Förutom att boken är spännande och sorglig är det också en stark psykologisk berättelse.

Inga kommentarer: