2013-08-07

Höstens spännande ungdomsböcker!


Det kommer många spännande nyheter hösten 2013. Här är några av dem:
Magnus Nordin, en  fantastisk rysarberättare, ger snart ut en ny thriller: Avgrundens änglar. Denna bok utspelar sig i en stad där unga tjejer försvinner en efter en. En gymnasielärare, Molly, försöker tillsammans med ett gäng elever ta reda på vad som har hänt. En mörk bok om tjejer som luras in i en värld av våld och övergrepp.
Boken utkommer i september och har 300 sidor.


 
Stjärnskott av Anna Lena Stålnacke möter vi Frida som lever för musik. Hon spelar i ett band tillsammans med sin bästa vän Agnes. En dag anordnas en talangjakt som de båda bästisarna bestämmer sig för att gå på. Detta ögonblick kommer att förändra Fridas liv. 
En bok som rymmer både musik, vänskap, kärlek men också svek och besvikelse. 
Boken utkommer i september och har 195 sidor. 


Har du läst någon av de fantastiska böckerna Långt ifrån coolLångt ifrån kärLångt ifrån liten eller Långt ifrån slut? Av samma författare kommer nu boken Fulast i världen. Den handlar om Simon och Siw som träffas under ett sommarlov och blir superkära i varandra. När höstterminen börjar, visar det sig att Simon ska börja i Siws klass! Allt hade kunnat vara perfekt, om det inte var för att klassens populäraste tjej Evelina bestämmer sig för att Simon är en tönt som man inte kan visa sig tillsammans med....
Boken utkommer i augusti och har 160 sidor.Ewa Christina Johansson har författat många böcker, bland annat Tavlans hemlighetSpegelns hemlighet och Korpens hemlighet. I september kommer boken Anden i glaset. Bara titeln får mig att rysa... 

Boken handlar om Fanny och hennes bästis Stella som är hemma själva en kulen och ruggig natt. Medan åskan mullrar utanför fönstret bestämmer de sig för att prova leken Anden i glaset. Men efter en ordentlig åskknall slocknar ljuset och Stella är försvunnen. Dessutom är bokstaven C inringad med rött bläck på spelplanen.. 
Boken utkommer i september och har 130 sidor. 
Har du någon gång funderat över hur Hitler kunde få så många människor att följa hans hemska idéer? Det har Blenda i boken Fjärde riket

Under ett skolarbete studerar Blenda och några av hennes klasskamrater hur Hitler tog makten under andra världskriget. Tillsammans beslutar de sig för att använda sina nyvunna kunskaper och ta över herraväldet i klassen. Blenda, LSD och Penny ska göra något positivt för alla de som annars aldrig får synas. Och de ska störta skolans drottning Hedvig. Men vad händer när de väl får makten och kan göra precis vad de själva önskar? 
Boken utkommer i Augusti och har 300 sidor.I höst kommer också många efterlängtade fortsättningar, till exempel Nyckeln som är den avslutande delen i den omåttligt populära Engelsfors-trilogin! 

   
         
   

Inga kommentarer: