2014-04-21

Beskyddaren

Beskyddaren är första delen av spänningsserien Mickey Bolitar av den amerikanske deckarförfattaren Harlan Coben. Detta är en "hårdkokt" ungdomsthriller; känslor och beskrivningar får inget stort utrymme utan berättelsen är full av action, mystik och humor i ett våldsamt högt tempo.

Mickeys pappa har omkommit i en bilolycka där Mickey var med. Efter pappans död bryter Mickeys mamma samman och börjar missbruka droger. Hon tas in på ett behandlingshem. Mickey bor hos sin farbror som han inte tycker speciellt mycket om. Han måste börja på en ny highschool som han inte heller är särskilt förtjust i.

Boken inleds med att Mickey går utanför den mystiska "tokkärringens" hus när hon öppnar dörren och säger åt honom att hans pappa inte är död. Mickey bestämmer sig för att ta reda på om detta är sant. Kort därpå försvinner hans flickvän Ashley under mystiska omständigheter. Nu har han två mysterier som måste lösas. Tillsammans med sina nyvunna vänner från highschool, Ema och Spoon, börjar Mickey att nysta i fallen.

Detta är action på högsta nivå. Det är roligt och spännande, lite sorgligt, men mest ren underhållning! Språket är lätt och passar läsare från 13 år och uppåt. Jag kommer definitivt att läsa del 2 av Mickey Bolitar som heter Jägaren och släpptes i år. Beskyddaren är en riktigt bra bok som väcker läslust!

Inga kommentarer: