2014-04-11

Djurfiket

Vad ska man göra om man älskar djur över allt annat, men inte får ha något djur hemma eftersom ens pappa är allergisk? Varför inte göra som Sally – starta ett djurfik! Hon får idén när det visar sig att kompisen Nadjas hund inte är välkommen in på Beppes konditori. Tjejerna bestämmer sig för att starta ett café för djur. Hit får alla djur och deras hussar och mattar komma och fika, och det ska finnas något gott för alla smaker!

Camilla Ceders bok Djurfiket är en härlig och rolig historia som passar 7-10-åringar som vill läsa om djur och kompisar. Det är lätt att leva sig in i Sallys längtan efter att få umgås med djur fast hon inte har något eget.

Sally hoppas Nadja ska ta med sin hund när de ska leka, fast Nadja inte är så road av att ha gamla Seppo i hasorna hela tiden. Däremot vill Nadja jättegärna att Sally ska ta med sin lillebror Sixten. Han är en busig tvååring och Sally kan inte tänka sig något värre än att låta den bråkstaken vara med och förstöra. Men konstigt nog tycker Nadja (som själv inte har några syskon) att han är så gullig och rolig… Man kan längta både efter ett eget djur och efter ett småsyskon!

Detta är första fristående delen i serien Sally djurens vän. Sanna Manders fina retroinspirerade illustrationer förhöjer berättelsen ytterligare. 

Inga kommentarer: