2014-04-26

Dennis hemlighet

Dennis bor med pappa och storebror i ett tråkigt hus. Mamma har flyttat från dem och han saknar sin  mamma väldigt mycket. Han har sparat ett foto på mamma i sin gula och fina klänning.

Dennis har en hemlighet det är att han köper Vogue, en modetidning, som kvinnor ofta läser. Tidningen har han gömt under madrassen, men en dag hittar pappa den. Det blir bråk och tidningen hamnar bland soporna. Både storebror och pappa retar honom.

Han är den bäste i fotbollslaget och vill bli fotbollsproffs. Pappa, som kör lastbil, är aldrig med och tittar på matcherna. Hans bäste kompis heter Darvesh  och spelar också fotboll. Darvesh mamma, däremot, är alltid med på matcherna och hejar på dem!

En dag när de spelar fotboll på skolgården råkar Dennis nicka in bollen i rektorns arbetsrum. Det blir kvarsittning för första gången i hans liv, så på sätt och vis såg han fram emot det. När han kom till kvarsittningen upptäckte han att ytterligare en elev skulle sitta inspärrad en timme. Det var ingen mindre än Lisa James, snyggaste tjejen på skolan!

Efteråt frågar Lisa om Dennis vill följa henne hem och självklart vill han det. Han ger henne komplimanger för hennes skor och de pratar mode. Dennis råkar avslöja att han läser Vogue. Han får prova hennes klänningar och blir sminkad. När Lisa föreslår att hon och Dennis ska gå på stan i hennes fina kläder, så.... Du får själv läsa den spännande fortsättningen!

På många sätt gillar jag boken. Den handlar bl.a. om fördomar, vänskap och humor. Och slutet är faktiskt riktigt originellt. Den passar för dig som är 10-12 år.

 

Inga kommentarer: