2014-04-28

Lex bok


Lex avskyr sin mammas nya pojkvän, Bruno. Bruno är dessutom intresserad av henne eftersom han skriver ungdomsböcker. Lex berättar om sitt liv för honom, sin hemska uppväxt med pappa som sitter i fängelse, men överdriver medvetet och vinklar verkligheten. Bruno tänker använda hennes historia i sin nya bok.

För att förstöra för Bruno startar Lex bloggen "Själens sår" där hon skriver sina egna tankar och åsikter under det påhittade namnet Maya. Maya berättar samma historia som Lex berättat för Bruno.
Det innebär att hans bok kommer att ses som en bluff. Bloggen blir en jättesuccé och Maya blir inbjuden till kändisfester. Tillsammans med ende vännen Jonatan skapar de Maya som person, det är Lex iklädd blond peruk, hårt sminkad med utmanande kläder. Många killar blir intresserade av den mystiska Maya. Men spelet blir allt svårare att spela. Lex sköter inte skolan alls längre; bloggen tar all tid. Hon är uttröttad, mötena med pappa och Jonatan blir allt mer ansträngda. Hennes dubbelliv
allt svårare att uthärda...

Sara Kadefors, författare till bl.a. Sandor slash Ida och Nyckelbarnen, har med Lex Bok skrivit sin starkaste ungdomsroman. Det är helt omöjligt att sluta läsa om hur det ska gå för Lex! Det finns så mycket att diskutera, men framför allt är det en helt fantastisk berättelse om en flickas svåra uppväxt, framtidstro och att våga vara den man är.
Passar läsare från 15 år.

Inga kommentarer: