2013-09-23

Eviga glömskans allé

Alexa är sexton år och ganska ensam. Hennes pappa är död sedan länge och bästa vännen som flyttat, verkar ointresserad av att hålla kontakten vid liv. När Alexas mamma dessutom bestämmer sig för att åka till Zimbabwe och arbeta under några månader, känns det ganska tungt. Men Alexa tänker klara sig själv, det har hon ju alltid gjort tidigare. Och som väl är bor underbara mormor inte långt bort. De har alltid stått varandra nära. Dessutom dyker skolkamraten Amanda upp och verkar angelägen om att få bli Alexas vän, nästan lite för angelägen... Alexa tycker att den nya bekantskapen är lite märklig, men eftersom hon känner sig ensam så beslutar hon sig för att följa med när Amanda bjuder med henne på fest. Det blir en spännande kväll där hon träffar en kille som är både snygg och verkar intresserad.

Allt börjar kännas bättre men det är något som inte stämmer. Mormor beter sig underligt och berättar om mystiska besök och telefonsamtal. Hon säger också att Anton, hennes avlidne make, kommer och besöker henne om nätterna. Börjar mormor bli virrig, hon är ju ändå över 80 år? När Alexa sover över tycker hon sig också höra konstiga ljud i det gamla huset och hon ser spår utanför i snön. I tidningen står det samtidigt om en rånarliga som överfaller ensamma pensionärer och Alexa blir alltmer orolig.. 


Ritta Jacobsson har tidigare gett ut den populära deckarserien om Afrodite. Eviga glömskans allé är 300 sidor thriller, men rymmer även en stor portion kärlek, vänskap och relationer.

Inga kommentarer: