2013-10-01

Busvädersboken

Varför ska man sitta inne bara för att solen har gått i moln? I Busvädersboken av Jo Schofield och Fiona Danks kan man få idéer till massvis av lekar och projekt som passar bra i regn, rusk, blåst och snö.

Vad sägs om att göra regnmusik och regntrummor? Eller att ge sig ut på snigeljakt? Att bygga en vattenbana verkar spännande. Eller varför inte ägna sig en stund åt lermålning?

Den här boken verkligen sprudlar av kreativitet och goda idéer och även den som brukar tycka att det är motigt att lämna den sköna stugvärmen kan nog bli frestad att prova på att blåsa bubblor i vinden eller tillverka isskulpturer.

Många tips är väldigt enkla, som att samla i hop naturmaterial och sedan prova i en vattenpöl vad som flyter, att baka lerkakor eller att ta ut badleksakerna till närmsta pöl. Andra kräver lite mer arbete, som till exempel att bygga en vindstrumpa för att undersöka hur stark vinden är. Men alla bokens 72 tips bygger på att det ska vara roligt och lätt att ge sig ut i oväder. Kanske kan man bli lite blöt eller lerig, men vad gör det?

Författarna har tidigare gjort Pinnboken.

Inga kommentarer: