2013-10-13

Cirkus Caramba: Eldslukar-mysteriet

Cirkusdirektören Caramba är uttråkad. Egentligen hade han velat bli detektiv och vara med om spännande äventyr istället för att göra samma show kväll efter kväll. Men denna kväll är inte som vanligt. Eldslukerskan Cayennes utrustning har blivit stulen! Den är till råga på allt magisk och kan inte ersättas.
Vem kan vara den skyldige? Är det kanske stadens brandman som vill förbjuda eldslukar-numret? Eller Cayennes beundrare Per-Ragnar som förgäves uppvaktar henne? Mest troligt är kanske ändå Jonglören som konkurrerar med Cayenne om att göra den bästa eldslukar-showen. Tillsammans med sin kloka och finurliga kompanjon musen Hubert bestämmer sig Caramba för att lösa mysteriet.

Cirkus Caramba är en lättläst deckare som påminner en del om  Martin Widmarks böcker om Lasse-Maja. Det är ett klurigt fall som författaren Åsa Rosén presenterar, och huvudpersonerna Caramba och musen Hubert är både roliga och charmiga. Cirkusmiljön kryddar stämningen i mysteriet tillsammans med de artister som ingår i föreställningen.
Eldslukar-mysteriet kan varmt rekommenderas till läsare som längtar efter en knepig deckargåta att lösa!

Inga kommentarer: