2013-10-03

Titti och den tama kråkan

Titti och hennes mamma har flyttat till ett nytt hus. Titti tycker inte om det, hon är jättesur. Hon tycker att huset är fult, grannarna är dumma och dessutom flyger en kråka runt henne på balkongen och stör.
Mamma ber henne att gå till grannen för att låna mjöl och där träffar hon grannflickan Snö. Hon heter Snö för det snöade när hon föddes. Titti märker snart att det är något konstigt med Snö. Hon får inte gå till skolan utan måste ligga hemma i sängen. Snös mamma förklarar för Titti att Snö har ett svagt hjärta och aldrig kommer att bli frisk. Kråkan som Titti inte tyckte om är Snös vän, och snart blir den även Tittis vän.

"Titti och den tama kråkan" är en lättläst bok skriven av den danska författaren Marie Duedahl. Den passar för barn i åldern 6-9 och är en utmärkt "börja läsa" bok. Det är en vacker och sorglig berättelse. Tittis inställning till vardagen förändras när hon träffar Snö och hon lär sig se det fina i små saker. Detta förmedlas bra och naturligt, utan pekpinnar. Underbara bilder av Lilian Brögger!

Inga kommentarer: