2010-09-08

Cirkusdeckarna och spökmysteriet

Boken tilldrar sig på en cirkus, nämligen Cirkus Pommery.

Katinka, 11 år, och Kaspar, 11 år, är tvillingar. De är födda på cirkusen. Katinka är en fena på volter på hästryggen och Kaspar är en av världens bästa jonglörer. Deras föräldrar arbetar också på cirkusen. Mamma Katja går på lina och Pappa Kahn arbetar som "Starke mannen".

Eftersom tvillingarna bor på cirkusen kan de inte gå i vanlig skola. I stället har de en privatlärare, Ingabritt. Hon gillar inte att bo på cirkusen.

En dag hör Katinka ett konstigt ljud från hästboxen. Hon går dit och upptäcker till sin förskräckelse att alla hennes pokaler är borta... Vem är tjuven? Vid ett annat tillfälle när Kaspar dricker läsk på cirkusfiket ser han och de andra gästerna hur en kaffekopp svävar i luften. Folk börjar viska om att ett spöke kommit till cirkusen.

Katinka och Kaspar försöker gillra en fälla för tjuven. På natten hörs ett vrål och de rusar till fällan. Det är ingen mindre än... Ja, du får själv läsa den spännande fortsättningen!

Den här lättlästa kapitelboken av Dan Höjer sträckläste jag.

Jag gillar den mycket. Rekommenderas varmt till 6-10-åringar!

Dan Höjer har även skrivit:

Flört & fjärt & pillefjong - har också en historia (fakta)
Strumpmannen-böckerna (Hcf)
Svenska spökhistorier (Hcg)
Sveriges mest blodisande spökhistorier (Hcg)
Sveriges mest gastkramande spökhistorier (Hcg)
Cirkusdeckarna och schlagermysteriet (Hcf)

2 kommentarer:

Birgitta sa...

Dan Höjer kommer på besök till Hjärups skola i höst. Elever i årskurs 3 kommer att få träffa honom på Hjärups bibliotek. Det ska bli kul.
Birgitta

Pia sa...

Jag har tittat på Cirkusdeckarna på affären men ännu inte köpt någon men nu när jag läser lite mer låter det som utmärkta böcker för min sjuåriga tjej. Hon är mysterietokig!