2010-09-20

Fallen ängel

Om du gillar att läsa om vampyrer och varulvar, då kan Becca Fitzpatricks debutroman Fallen ängel vara något för dig.

Boken handlar om Nora som under biologilektionerna måste sitta bredvid den nykomne och mystiske killen Patch, detta efter att läraren fått idén om att alla ska byta bänkkamrater. Med sina nästintill svarta ögon och hånfulla leende lyckas han omedelbart fånga Noras uppmärksamhet. Trots att de två aldrig har talat med varandra verkar Patch ha full kontroll på vem Nora är och vad hon gör. För Nora blir saken inte bättre av att de ska göra ett grupparbete tillsammans. När Patch dessutom börjar dyka upp överallt i hennes liv hamnar hon mitt i en kamp mellan det goda och onda.

Jag tycker konceptet påminner mycket om Meyers böcker Twilight och Stiefvaters bok Frost. Om en ung kvinnas kärleksrelation till något som är förbjudet och farligt. Det jag gillade med boken Fallen ängel är att författaren Fitzpatrick inte avslöjar alla hemligheterna med en gång. Denna ungdomsbok vänder sig mestadels till tjejer i åldern 13 år och uppåt.

Fallen ängel är första delen i en serie om Nora och Patch. Uppföljaren med titeln Cresendo kommer att släppas i oktober. Den svenska utgåvan lär vi dock få vänta på.
Den tredje delen Tempest är planerad att släppas under hösten 2011.

Inga kommentarer: